Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از زنجان، امروز یازدهم محرم‌الحرام سال یک هزار و چهارصد و چهل و یک قمری؛ صدای زینب زینب(س) گویان هزاران نفر را از پایتخت شور و شعور حسینی می‌شنوید.
11 محرم روز آشنایی برای زنجانی‌ها است و باید مثل هر سال به موقع سر قرارشان حاضر شوند، قراری به قدمت تاریخ شهادت عاشوراییان، به وسعت صبر زینب(ع)، به سوزناکی مظلومیت اسرای کربلا و به جاودانگی واقعه‌ای انسان‌ساز.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارمندان، کارگران و مربیان، همه و همه در ساعت 12 به کار خود پایان دادند تا خود را در اجتماعی دیگر برای اثبات ارادت به اهل‌بیت(ع) به مرکز ثقل عالم که حب‌الحسین(ع) است برسانند، شهرداری هم برای این روز دو پارکینگ در مصلی و نرسیده به میدان جهاد در نظر گرفته تا عزاداران نسبت به پارک خودروهای خود در آن اقدام و سپس از اتوبوس‌های رایگان شهرداری برای حضور در مراسم استفاده کنند.
37 پایگاه جاده‌ای و 17 پایگاه شهری با مجموع 54 پایگاه فوریت‌های پزشکی برای ماه محرم در آماده‌باش هستند وامروز 10 دستگاه آمبولانس و 20 تکنسین فوریت‌های پزشکی برای پوشش مراسم دسته زینبیه اعظم زنجان در محل‌های زینبیه اعظم، سبزه‌میدان، چهارراه امیرکبیر، میدان انقلاب، سعدی جنوبی، تقاطع صدر جهان، بلوار آزادی، حدفاصل بین سبزه‌میدان و چهارراه امیرکبیر و درب شمالی و جنوبی امامزاده حضرت ابراهیم (ع) برای خدمت‌رسانی به عزاداران مشستقر شدند.
یک هزار و 200 خادم در این مراسم خدمت‌رسانی می‌کنند. 90 اکیپ، 60 اکیپ به صورت ثابت و 30 اکیپ نیز به صورت کار جمع‌آوری نذورات را انجام می‌دهد و امسال نیز امکان پرداخت نذورات به زینبیه اعظم زنجان به صورت تلفنی نیز فراهم شده وهر شخص با شماره‌گیری #10*7*733* نذورات خود را از طریق تلفن همراه پرداخت کند.
همه چیز آماده است برای خلق حماسه‌ای دیگر. حرکت دسته عزاداری زینبیه اعظم زنجان از ساعت 15:30 از مسجد زینبیه آغاز می‌شود و عزاداران سیاه‌پوش گام به گام با دل‌های مملو از غم و اندوه به سمت امامزاده سید ابراهیم(ع) به پیش می‌روند.
مردم یک صدا شاه بیت «کرب‌ُبلادن گِدرم یا حسین / بیر گونَ فاتح گلرم یا حسین» را زمزمه می‌کنند، دست‌ها را بالا می‌برند و لبیک یا زینب را فریاد می‌زنند. شهدای کربلا سرهایشان بالای نیزه‌ها رفت اما سربلند شدند و امروز هزاران دست به نشانه پیروزی حق علیه باطل بالا می‌رود.
خبرنگاران قلم و عکاسان دوربین به دست گرفتند تا لحظه لحظه شکوه عزاداری را ثبت کنند. شبکه‌های اشراق، قرآن، یک، 2 و خبر، جام جم از نیز از جمله شبکه‌هایی است که مراسم عزاداری زینبیه اعظم زنجان را به صورت زنده پخش می‌کنند. عده‌ای از مردم هم در پشت‌بام‌های مسیر حرکت دسته عزاداری ایستاده و نظاره‌گر مشق دلدادگان مکتب حسینی هستند.
بساط نذری و شربت و قربانی به راه است، مردم سخاوت خود را امروز به رخ زمین و آسمان می‌کشند تا آن‌هایی که روزی آب را به روی خوبان عالم بستند را شرمسار کنند؛ خوبانی که تا زمین می‌گردد و خورشید طلوع می‌کند، گیتی خود را وامدار آن‌ها می‌داند.
دسته عزاداری زینبیه اعظم زنجان در پایتخت شور و شعور حسینی امروز تنها میزبان زنجانی‌ها نیست مردم از روستاهای دور و نزدیک و حتی از استان‌های دیگر در آن حضور یافته‌اند. میهمانان قمی می‌گیویند هر سال مراسم عزاداری زنجانی‌ها را از تلویزیون مشاهده می‌کردیم و دلمان پر می‌زد که در بین جمعیت باشیم و خدا رو شکر امسال نصیبمان شد.


تاریخچه زینبیه
از تاریخچه زینبیه زنجان اسناد مکتوب در دسترس نیست، اما نقل قول‌های فراوانی سینه به سینه درباره این مسجد گفته شده است. یکی از مهمترین مسائل مربوط به این مسجد باغچه معروف گل‌های محمدی است که گفته شده است صاحب باغچه هر روز صدای ناله و «یا زینب» می‌‌شنید و تصمیم گرفت آن قسمت را به تکیه‌ای تبدیل کرده و نام آن را زینبیه بگذارد.
به گفته‌ رئیس هیئت امنای مسجد زینبیه، این اتفاق بین سال‌های 1020 تا 1022 هجری قمری رخ داده است. او می‌گوید: تا زمانی که صاحب باغ زنده بود هر سال در ایام محرم و صفر به مدت دو ماه محل مذکور را سیاهپوش می‌کرده و مراسم عزاداری و سوگواری سالار شهیدان و سرور آزادگان جهان در آن محل برگزار می‌شده است. او در زمان حیات خود وصیت می‌کند پس از وفاتش، مراسم عزاداری را همه ساله برگزار و هزینه آن را از عایدی باغچه تأمین شود.
به گفته شاهدان این محل سه بار تجدید بنا شده است، بار اول در سال 1092 هجری قمری زینبیه با تیر چوبی تجدید بنا می‌شود، بار دوم در سال 1292 بانویی به نام «زینب خانم» هزینه تبدیل آن را به مسجد متقبل می‌شود و برای سومین بار در سال 1395 هجری قمری مطابق با سال 1354 شمسی به همت مردم زنجان و عاشقان اهل بیت این مسجد تجدید بنا شده است.
در چند سال اخیر نیز برای رفع کمبود فضا چهار باب از ساختمان‌های هم‌جوار مسجد خریداری شده و در توسعه مسجد زینبیه اعظم زنجان از آن استفاده شده است. دسته عزاداری زینبیه اعظم زنجان طی ششمین اجلاس سراسری شورای عالی سیاست‌گذاری ثبت کشور در فهرست میراث معنوی به شماره ۷۲۲ در زمره آثار میراث ناملموس به ثبت رسیده است.


انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا زنجان یازدهم محرم زینب دسته عزاداری زینبیه اعظم زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۹۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقطه عطف وارثان جبهه دفاع از حرم «حماسه خانطومان» است

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سیاوش مسلمی در پیامی فرارسیدن هشتمین سالگرد حماسه کربلا خان طومان شهادت ۱۶ مدافع حرم و خط شکن لشکر ۲۵ کربلا در راه دفاع از حرم و حریم ولایت در منطقه خان طومان سوریه را گرامی داشت.

وی در این پیام آورده است، اردیبهشت ماه برای مازندرانی‌ها یادآور حماسه بزرگ و پرغروری است، حماسه‌ای که تقویم سراسر افتخار علوی‌ها را با نام و واژگانی نام آشنا از تاریخ مردمان همین دیار مزین کرده و آن اردیبهشت مقاومت و حماسه کربلای خان طومان است.

حال که هشتمین سال از آن تاریخ و حماسه مقتدرانه و غرورآفرین و در عین حال غم انگیز به واسطه از دست دادن جمعی از بهترین نیروهای لشکر همیشه پیروز ۲۵ کربلا می‌گذرد برای خیل عظیمی از اقشار و آزادگان ابعاد و جنبه‌های وسیع‌تری از حماسه کربلای خان طومان و اتفاقات و رشادت‌هایی که توسط ظفرمندان مازندرانی در فروردین و اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ در راه دفاع از حرم اهل بیت علیه السلام صورت گرفته، آشکار و عیان شده است.

اگر نقطه عطف لشگر ویژه ۲۵ کربلا در جنگ ۸ ساله فتح فاو بوده، نقطه عطف وارثان آن فاتحان در جبهه دفاع از حرم حماسه خانطومان است؛ هر چند فتحی در این مقطع از تاریخ صورت نگرفته اما آن مقاومت و دفاع جانانه رزمندگان قوی و خط نگهدار مازندرانی در مقابل آن تهاجم همه جانبه گروه‌های تروریستی و تکفیری با آن ادوات و تجهیزات بی شماری که به میدان آورده بودند، برای همیشه در اذهان ماندگار شده است؛ مقاومتی که به اذعان همه فرماندهان ارشد نظامی حاضر در جنگ سوریه، اگر صورت نپذیرفته بود نه تنها فتوحات قبلی محور مقاومت به دست دشمنان تکفیری می‌افتاد بلکه پیروزی‌های بعدی محور مقاومت نیز در بازپس گیری و نابودی داعشی ها به همین راحتی‌ها به دست نمی‌آمد

حال آنچه یقین است و در آینده ابعاد آن روشن‌تر خواهد شد و هیچ شک و تردیدی هم در آن نبوده و نخواهد بود حماسه‌ی بزرگی است که توسط غیورمردان لشکر ۲۵ کربلا در منطقه خانطومان سوریه خلق شده، آنگاه که این مدافعان حرم مازندرانی مأمور به تکلیف بوده‌اند در مقابل آن جنگ نابرابر و فتنه پلید دشمن تا آخرین نفس و تا پای جان جانانه ایستادند و مایه سربلندی و سرافرازی نه تنها این خطه بلکه جهان اسلام شدند

اما در همه این ۸ سال از همان روزهای اول اعلام خبر شهادت تا بازگشت پیکرهای مطهر و بعد از آن، این صبر و سیره زینبی خانواده‌های این مدافعان حرم خود حماسه‌ای دیگر بوده، بصیرت و استقامت پدران، مادران، همسران و فرزندان این ستاره‌های درخشان آسمان ایثار و جهاد نه تنها بسیاری از فتنه‌های دشمن را نقش برآب کرد بلکه تبیین گر راه سرخ شهادت و مسیر سبز ظهور و پرورش دهنده هزاران هزار مدافع حرم در راه دفاع از آرمان‌های انقلاب بوده و هست که جا دارد خاضعانه در پیشگاه والای آنان ادای احترام کنم

و حال در پایان در سالی که برگزاری دومین کنگره بزرگداشت شهدای مازندران را پیش رو داریم باید این حماسه بخش ویژه ای از این رویداد بزرگ شهدایی را در برگیرد، ضمن آنکه بر همه قشرها، نسل‌ها به خصوص دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی، رسانه‌ای و هنری استان همواره یک تکلیف است که بیش از گذشته در بزرگداشت و گرامیداشت حماسه کربلای خانطومان همت گمارند و نام اردیبهشت مقاومت را برای همیشه زنده، بزرگ و بلندآوازه بدارند.

کد خبر 6097705

دیگر خبرها

  • مرمت مسجد تاریخی«چهلستون و یری» با جدیت ادامه یابد
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • فیلم| تظاهرات هزاران نفری در حمایت از غزه در هلند
  • خانواده‌های اسرای صهیونیست: حمله به رفح، جان اسرا را به خطر می‌اندازد
  • ببینید | ویدئوی جدید القسام دربارۀ اسرای صهیونیست
  • خانواده های اسرای اسرائیلی: حمله به رفح، جان اسرا را به خطر می اندازد
  • طنین نوای لبیک حجاج در حسینیه امام خمینی(ره)
  • اینجا آثار تاریخی را با زباله تزئین می‌کنند!
  • نقطه عطف وارثان جبهه دفاع از حرم «حماسه خانطومان» است